szybki kontakt
tel. +48 85 745 05 01

Żywienie

Żywienie

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Posiłki dla pacjentów są przygotowywane na terenie szpitala przez zewnętrzną firmę. Bezpośrednio po przygotowaniu są porcjowane w kuchni i  pakowane do izotermicznych tac, a następnie są dowożone do poszczególnych klinik. Dzięki zastosowaniu  specjalnych termoizolacyjnych tac, podczas transportu posiłki nie tracą właściwej temperatury. Menu każdego dnia planują dietetyczki. To one również czuwają nad tym, by posiłki nie miały w  składzie konserwantów, ani ulepszaczy smaków.

Godziny posiłków

8:30 śniadanie

10:30 II śniadanie

13:00 obiad

16:00 podwieczorek

17:30 kolacja

 

NOWE ZASADY OBOWIĄZUJĄCE PACJENTÓW W UDSK W ZWIĄZKU Z COVID-19KLIKNIJ ABY SIĘ ZAPOZNAĆ